Welkom winkelier

Geschiedenis

THR is een jointventure van Ankor Mennema Groep (AMG), Reesink Retail en Ter Hoeven. Alle drie de bedrijven kennen een rijke historie alvorens zij werden ondergebracht in THR.

Reesink

Reesink is opgericht in 1786 en vindt zijn oorsprong in de handel in ijzer, ijzerwaren en kolen. Later is het assortiment uitgebreid met kachels, haarden, fornuizen en landbouwwerktuigen. In 1959 kreeg Reesink NV een beursnotering. In 2003 verkreeg Reesink het predikaat Koninklijke.

Ter Hoeven

Ter Hoeven is in 1929 ontstaan als schildersbedrijf door Gerard ter Hoeven. Al snel breidde het bedrijf zich uit als grossier naar de schildersbranche. Het bedrijf ontwikkelt zich in jaren 80 van een regionale naar landelijke groothandel in diverse assortimentscategorieën. Onder leiding van Ton ter Hoeven krijgt het bedrijf een sterke en zeer betrouwbare naam in zowel de landelijke DHZ markt als de professionele markt.

AMG

AMG is ontstaan door een fusie van Ankor en Mennema. Ankor is opgericht in 1946 en Mennema in 1940. Zij startten met de activiteiten in respectievelijk handgereedschap en ijzerwaren.